گلایه شهروندان نایینی از ایجاد سد معبر و مزاحمت/ معلولان نیز از معابر عمومی مناسب محروم هستند
گلایه شهروندان نایینی از ایجاد سد معبر و مزاحمت/ معلولان نیز از معابر عمومی مناسب محروم هستند
افزایش فرهنگ ترافیکی شهروندی موضوعی است که با نهادینه شدن آن، مشکلات سد معابر و ایجاد مزاحمت برای شهروندان کاهش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری صدای نایین، با افزایش رشد جمعیت و ازدیاد خودروها، همچنین با توجه به اینکه بسیاری از منازل فاقد پارکینگ و بعضا در خیابان‌ها فضا برای پارک ماشین‌ها وجود ندارد، امروزه بسیاری از گلایه‌ها و نقد‌های شهروندان و همسایگان در شهرها مبنی بر سد معبر و پارک خودرو در مقابل درب منازل است.

از طرفی پیدا کردن جای پارک در شهرهای در حال توسعه به مشکلی بزرگ تبدیل شده است و به دلیل کمبود مکان‌های مناسب برای پارک خودرو، بعضی رانندگان در محل‌های ممنوع اقدام به پارک کردن خودرو می‌کنند که این اقدام ناشایست هم باعث ایجاد مزاحمت برای سایر شهروندان شده و هم احتمال خطر تصادف بالا می‌رود.

گاهی اوقات ساکنین منازلی که برای آن‌ها مزاحمت ایجاد شده، نارضایتی خود را با اقداماتی همچون پنجر کردن، انداختن خش بر روی بدنه و آسیب به سایر نواحی خودرو نشان می‌دهند که این رفتار خودسرانه به نوعی جرم محسوب میشود.

اغلب ما در هنگام رانندگی بارها مشاهده کرده‌ایم که برخی از کسبه‌ها مانند تعمیرات خودرو، تعویض روغنی ها، بنگاه‌های فروش ماشین و… بخشی از پیاده‌رو را به وسایل خود اختصاص می‌دهند.

معلولان نیز از معابر عمومی مناسب محروم هستند

اگر خود را به جای معلولان بگذاریم می‌بینیم تنها پیاده‌روها مکان‌های مناسبی برای رفت و آمد محسوب می‌شود، در صورتی که این مسیر امن، توسط افرادی راحت‌طلب و خودخواه بسته می‌شود.

این گزارش تنها به این موضوع بسنده نمی‌کند؛ چرا که سد معبر خود زیر شاخه‌هایی دارد که باید به دقت به آن پرداخته شود و برای حل مشکلات، مطالبه‌ای وسیع از مسئولین ذیربط و مردم صورت گیرد.

سد معبر و پارک خودرو در پیاده‌روها یک هشدار برای جامعه امروزی است ، وقتی با دید باز به این مشکل نگاهی بیاندازیم متوجه می‌شویم چرا خودمان برای حل این مشکل و فرهنگ‌سازی آن هیچگونه مطالبه‌گری انجام نداده و حساس نیستیم؟ شاید هم خودمان یکی از این سد معبری‌ها باشیم!

هدف از این گزارش تنها رعایت حقوق شهروندی نیست بلکه در درجه نخست باید ضعف‌هایی را که در «اجرای قانون سدمعبر» وجود دارد، برطرف کنیم .

این امر در وهله اول جز در قالب آموزش، آن هم از سنین کودکی امکان‌پذیر نیست، هرچند هیچ گونه نظارتی توسط برخی از نهادها صورت نگرفته اما نهادهای آموزشی هم چون آموزش و پرورش می‌توانند بسترهای خوبی برای آموزش و پایبندی به قوانین را از سنین کودکی آموزش دهند.

امروزه بسیاری از مالکان که منازل آنها در معابر پر رفت و آمد قرار دارد، اقدام به نصب برچسب «پارک کنید، پنجر می‌شود» می‌کنند، با این اعلام به نوعی خود را مجاز به پنچر یا کم کردن باد تایر ماشین یا موتورسیکلت پارک شده می‌دانند و بعضا در این خصوص اقدام می‌کنند، که این نمی‌تواند راه حل مناسبی برای حل مشکلات باشد.

مهدی خواهشی یکی از شهروندان نایینی می‌گوید: ما همه یادگرفته‌ایم راحت طلب باشیم و هیچگاه خودمان را به جای آن فردی که ما برایش مشکل ایجاد کرده‌ایم نمی‌گذاریم، هرچند در طول زمان برای خود ما نیز اتفاق می‌افتد ولی این مشکلات هر روز گریبان گیر اقشار مختلف جامعه می‌شود و تنها باید راهنمایی و رانندگی نسبت به این مورد پیگیری کند.

یکی از شهروندان نایینی با ابراز گلایه مبنی بر مشکل تردد گفت: من فرزندم را باید با کالسکه در پیاده رو عبور دهم، اما برخی از مالکان خودروها آن چنان سدمعبر می‌کنند که مجبور می‌شوم قسمتی از مسیر را در خود خیابان طی کنم که این بسیار خطرناک و ریسک‌پذیر است.

حال بر اساس اینکه طبق قانون راهور، پارک خودرو در داخل پیاده‌رو و حریم گذرگاه عابر پیاده ممنوع بوده و باید با رانندگان این دسته از خودرو‌ها به طور جدی برخورد ‌شود، راهنمایی و رانندگی تاکنون چه طرح‌هایی در این زمینه ایجاد کرده است؟

سرگرد ابراهیم نرگسیان رئیس پلیس راهور نایین درگفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری صدای نایین، گفت: با کسانی که به طرق مختلف، اهم از سد معبر در خیابان‌ها ، کسبه‌ای که با قراردادن مانع، از پارک خودروها جلوگیری می‌کنند، ماشین‌هایی که در پیاده‌روها باعث اختلال در تردد شهروندان می‌شوند، برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

او افزود: طرح هایی برای این معضل اندیشیده شده که با مجهز شدن به سیستم قبض آنلاین  ،دیگر هیچ برگه قبضی روی خودروها قرار داده نمی‌شود و خاطیان امر، با پیامک از تخلف خود با خبر خواهند شد و به ازای هر سد معبر مبلغ ۳۰ هزار تومان جریمه خواهند شد.

فرهنگ صحیح پارک کردن خودرو و استفاده درست و بجا از معابر شهری، علاوه بر احترام و رعایت حقوق شهروندی که توصیه اسلامی است یک سبک زندگی سالم ایرانی محسوب می‌شود؛ امید است با همت مردم و نظارت دستگاه‌های مربوطه شاهد فرهنگ‌سازی و اجرای دقیق قوانین در سطح شهر باشیم.

 

  • نویسنده : فاطمه محمدی