تغذیه و سلامت زنان
تغذیه و سلامت زنان
منظور از امنیت غذایی؛ دسترسی اقتصادی و فیزیکی همه مردم در همه وقت و همه جا به غذای سالم و کافی به منظور زندگی سالم و فعال است.

گروه خانواده صدای نایین، زنان محور امنیت غذایی و مدیران تغذیه خانواده هستند.

  • سلامت زنان متضمن سلامت جامعه است.
  • زن عنصر حیاتی در توسعه اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی جامعه است. از تعالیم زنان، جامعه متعالی می شود.
  • سیاستگذاران هر کشور، زمینه اعتلای فرهنگ و سواد تغذیه ای زنان را فراهم می کنند.
  • لازم است زنان جامعه در مقابل تبلیغات فریبنده مواد غذایی هوشیار و آگاه بوده و غذای سالم را با دقت فراوان انتخاب کنند، چرا که تامین کننده امنیت غذایی خانواده هستند.
  • لازم است زنان به برچسب مواد غذایی توجه کرده و غذاهای کم چرب، کم نمک و کم شیرین را الگوی انتخاب خود قرار دهند.
  • مادران با ذائقه سازی مناسب در کودکان ، نقش بسیار مهمی در کنترل بیماری های غیرواگیر شایع در جامعه همچون پوکی استخوان، فشار خون بالا، دیابت، سرطان و چاقی دارند.
  • زنان با انتخاب درست مواد غذایی و طبخ سالم غذا ، نقش بسیار مهمی در کنترل بیماری های غیرواگیر شایع در جامعه همچون پوکی استخوان، فشار خون بالا، دیابت، سرطان و چاقی دارند.
  • آگاهی از تغذیه در دوران نوجوانی، بارداری و شیردهی، کمک بزرگی به حفظ سلامت دختران و بانوان می نماید.
  • شکل گیری شیوه زندگی سالم در جامعه از نقش های برجسته بانوان است.
  • تفاوتهای بیولوژیکی زنان با مردان از نظر بلوغ، نیاز بیشتر آنان به منابع غنی آهن و سایر ریز مغذی ها، نیاز های تغذیه ای افزایش یافته در دوران بارداری، زایمان و شیردهی را روشن می نماید.
  • عدم توجه به تغذیه مناسب بانوان سبب ناتوانی آنان در حمایت از خانواده، انجام وظایف همسری و مادری و پرورش نسلی سالم و فعال می شود.
  • ناتوانی زن در ایفای نقش اجتماعی اقتصادی خود بعنوان عضو مسئول در جامعه از عوارض عدم توجه به تغذیه زنان سرزمینمان خواهد بود.
  • عدم توجه به تغذیه مناسب زنان در دوران بارداری و شیردهی، ناتوانی فرزندان در ایفای وظایف اجتماعی خود و افت سطح اقتصادی جامعه را به دنبال خواهد داشت
  • رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه در گرو سلامت و تغذیه مناسب بانوان است.
  • کم خونی، ضعف عضلانی و مستعد شدن به ابتلای انواع عفونت ها از عوارض سوء تغذیه بانوان است.
  • با توجه به خطر بالای پوکی استخوان در زنان، مصرف لبنیات، میوه ها و سبزیها در این گروه اهمیت فراوانی دارد.
  • مصرف نمک زیاد خطر پوکی استخوان را افزایش میدهد. بهتر است زنان در خانواده، نمکدان را سر سفره یا میز غذا نگذارند.
  • عادات غذایی اغلب اعضای خانواده به عادات غذایی زنان خانواده وابسته است. الگوی صحیح تغذیه در زنان، باعث بهبود الگوی تغذیه صحیح در تمام اعضای خانواده و در جامعه میشود.
  • مصرف نوشابه ها و قهوه باعث افزایش خطر پوکی استخوان می شود. بهتر است زنان در مصرف آنها احتیاط کنند.
  • گنجاندن میوه ها و سبزیها در رژیم غذایی روزانه میتواند خطر بسیاری از بیماریها از جمله پوکی استخوان را کاهش دهد.
  • کاستن از تجمع چربی در بدن زنان با کاهش وزن مناسب میتواند خطر ناباروری را کمتر کند.
  • چاقی شکمی باعث افزایش خطر بسیاری از بیماریها است. بهتر است زنان مراقب تجمع چربی در ناحیه شکم باشند.

 

  • نویسنده : حمیدرضا پوربافرانی
  • منبع خبر : شبکه بهداشت و درمان نایین